Fotós ajándék

A fotózás szerelmeseinek nem könnyű ajándékot venni, hiszen a meglévő technikai felszerelést ismerni kell, és jó azt is tudni, hogy milyen irányba szeretné fotós a fotózást fejleszteni. A fotós ajándék legegyszerűbb módja egy új objektív lenne, de ezzel is az a gond, hogy nagyon ismernünk kell a megajándékozott elképzeléseit és a meglévő objektív készletét.

Akkor mi lehet a megoldás? Mi az, aminek minden fotós örülni tud? Az egyik legkreatívabb fotós ajándék a shottrip fotós terepgyakorlat lehet, hiszen minden fotós egyetért abban, hogy csak a folyamatos gyakorlással érhetők el a legmagasabb szintek, amikor már fotó szalonokon is értékelik a tudásunkat. A shottrip fotós terepgyakorlatokat fotós szemmel kiválasztott helyszíneken tartjuk, egy naposak, és az utazás kényelmes 8 fős kisbusszal történik. A terepgyakorlat minden fotósnak megfelelő fotós ajándék, mert a kezdők kiváló lehetőségeket kapnak az elméleti tudásukat a gyakorlatban is kipróbálni, és gyakorolni a szervezők szakmai segítségével, míg a gyakorlottabb fotósok már a helyszínek adta kreatív fotós lehetőségeket fedezhetik fel.

A fotós terepgyakorlat mint fotós ajándék egy kellemes kirándulás is, hiszen az egész napot a szabadban töltjük hasonló fotósok társaságában. Van lehetőség az információ cserére, új ismeretségre, barátságra, és a szakmai fejlődésre a szervezők által biztosított elméleti és gyakorlati támogatással. Ajándékozni mindig öröm, de a kiemelt ünnepek, mint a névnap, születésnap, karácsony azok az időpontok amikor kiemelt figyelmet fordítunk a kreatív, egyedi és élményt adó ajándék beszerzésére, mint pl. a fotós ajándék. A fotós ajándék kiválasztása a shottrip oldalon lehetséges, ahol kiválaszthatod mikor és milyen fotós terepgyakorlattal szeretnéd megajándékozni kedvesedet, párodat vagy ismerősödet. A kiválasztott fotós terepgyakorlat után kérjük küldd el milyen alkalomra és kinek választottad a fotós ajándék meglepetést. Ennek alapján elkészítjük az egyedi és köszöntőt tartalmazó visszaigazolást.

Az ajándékba kapott fotós terepgyakorlat programra a résztvevőknek ajánljuk a következő technikai ismertetőt. A fotós ajándék program során a leglényegesebb kiegészítő felszerelés a memóriakártya, amiből javasoljuk a 128GB méretet. Erre a tárhelyre azért van szükség mert a kezdő fotós gyakorlatok program során RAW és JPG formátumban is rögzítjük a fotókat. A másik fontos kiegészítő az akkumulátor. Kérjük a fotós ajándék programra feltöltött akkumulátorral érkezz, és javasoljuk legyen nálad tartalék akkumulátor vagy ha nincs akkor a töltő. Az objektív fontos része a fotós ajándék programnak, és szerencsés, ha DSRL vagy MILC gépekkel rendelkezel a cserélhető objektív lehetőség miatt.

A fotózás terepen program során a téma választástól függően szükséges lehet a nagylátószögű és tele objektívre is. Ennek érdekében köthetünk kompromisszumot is egy un. utazó vagy kit objektívvel, ami 18-135mm fókusz tartományt biztosít. Semmi esetre sem javasoljuk az ennél nagyon fókusztávolság tartományt, mint pl. a 18-300mm, ami első ránézésre megoldaná az összes problémánkat a fotós ajándék programon, de az ilyen széles tartományban dolgozó objektívek sokszor nem megfelelő élességet, magas zajt és legtöbb esetben csak általános képminőséget tudnak biztosítani. Az elvárt magasabb minőség eléréséhez a kit objektív mellé további objektívre lesz szükséged a nagylátószögű és a tele tartományokban. Ehhez javasunk egy 10-18mm tartományban működő nagylátó objektívet, amit a fotós ajándék program során panoráma és közeli felvételek készítésére lehet majd használni. A nagyobb távolságból a kisebb részletek kiemelésére és bemutatására a 70-300mm tartományban dolgozó tele objektívet ajánljuk a gépváz márkájának megfelelő márkában. Ezzel a tele objektívvel van lehetőség távolból az élőlények észrevétlen és zavarás mentes fotózására is.

Elsődleges célunk a fotós ajándék programmal, hogy a megajándékozott fotós a gyakorlati tudását fejlessze, készítsen egy témáról több beállítással is fotót és mind ezen felül töltsön el egy kellemes napot kirándulással és hasonló érdeklődésű emberek társaságában. A fotós ajándék program végén képértékelést is tartunk, és pár nappal később várunk minden résztvevőtől további 5 kiválasztott képet, amit online meetingen közösen értékelünk. A fotós ajándék program nem csak kezdő fotósoknak kiváló lehetőség a tanulásra, és a gyakorlásra, hanem a már gyakorlottabb fotósoknak is a kreatív és egyedi képek elkészítésére a különleges és sok témát biztosító helyszíneken. A kezdő fotósok hajlamosak mindent lefotózni a fotózás terepen programon. Később az utólagos képválogatás hosszú, és valljuk be néha unalmas ideje miatt a képszám csökken, és ezzel jelentősen felgyorsul a képek feldolgozása is.

A fotós ajándék programra várunk további ötleteket is, és meghirdettük a shottrip fotó pályázatunkat is, ahol a fotós ajándék program során legjobban készült fotókkal van lehetőség indulni. A fotó pályázatra beadott képeket az Óbudai Fotó Egyesület FIAP diplomával rendelkező fotósai értékelik 1-10-ig terjedő pontozással. A shottrip fotó pályázat nyertesének visszatérítjük a részvétel költségét és a nyertes fotót feltöltjük az oldalunkon lévő galériába. A fotós terepgyakorlat maximális létszáma 7 fő ezért javasoljuk, hogy időben válaszd ki a leginkább szimpatikus fotós ajándék programot, hogy az a megfelelő időpontban a rendelkezésedre álljon. A fotós ajándék időpont 14 nappal a meghirdetett utazás előtt megváltoztatható vagy költségmentesen lemondható.

Ha párod, szerelmed vagy barátod elsődleges hobbija a fotózás, akkor a legjobb ajándék amivel meglepheted egy shottrip fotós ajándék program érdekes helyszíneken és szakmailag felkészült szervezőkkel.

 

Legújabb fotós terepgyakorlatok

Szolgáltatások

Fotós terepgyakorlat egyénileg választott helyszínen

Fotózás szabadon választott helyszínen

TOVÁBB

Fotós terepgyakorlat ajándékba

Lepd meg párodat, ismerősödet

TOVÁBB

Shottrip Fotópályázat

A Shottrip Fotópályázatot azoknak hoztuk létre akik résztvettek valamelyik általunk szervezett fotós terepgyakorlaton.

TOVÁBB

KÉPÉRTÉKELÉS

HOZD KI A MAXIMUMOT A FOTÓIDBÓL

TOVÁBB

Szeretne többet tudni a ShotTrip-ről?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, melyek segítségével pontosabb képet kaphat a szolgáltatásról.

Vélemények

Kapcsolat egy kattintással

  • ShotTrip - Fotós terepgyakorlat
    1068 Budapest, Benczúr utca 35/C. 4. em. 414.
  • Tel.: +36 70 338 4224
  • www.shottrip.hu

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: tíz és hét összege

SEGÍTHETEK?
Ügyfélszolgálat