Fotós gyakorlati oktatás

A fotós gyakorlati oktatás célja az, hogy az elméletben már megszerzett ismereteket a gyakorlatban kipróbáljuk, és használjuk olyan helyszíneken, ahol több módon is gyakorolhatjuk a beállításokat. A helyszíneket tudatosan választottuk a fotós gyakorlati oktatás programra, mert azok az apró részletektől a tájkép és panoráma fotózásig több lehetőséget is biztosítanak. A fotós gyakorlati oktatás program nem pótolja az elméleti oktatást, ezért a részvétel előtt 2 órás elméleti fotós ismeretek előadást tartunk.

A kezdő fotósoknak, és azoknak, akik most vásároltak MILC vagy DSRL gépet az fotós gyakorlati oktatás program kiváló lehetőség a beállítások megismerésére, és a manuális gépbeállítással történő fotók készítésére. Természetesen egy alkalommal nem lehet megtanulni az összes beállítást, azonban arra van lehetőség, hogy azokat megismerjük, és elkezdjük használni. Elsősorban a fotózás három meghatározó tényezőjével, a rekesz érték, záridő és az ISO érték egymásra gyakorolt hatásával foglalkozunk a fotós gyakorlati oktatás során, de kipróbáljuk az expozíció korrekció adta lehetőségeket és a fókusz beállításokat is. Külön beszélünk és gyakoroljuk az optimális fénymérés beállítást és nagy figyelmet fordítunk a kompozíció és témaválasztás területekre is. A fotós gyakorlati oktatás alatt a legfontosabb kiegészítő felszerelés a memóriakártya, amiből ajánljuk a min. 128GB méretet, és ha van lehetőség akkor rendelkezz egy üres tartalék kártyával is.

A megadott nagyméretű tárhelyre azért van szükség, mert a fotós gyakorlati oktatás alatt RAW és JPG formátumban is egyszerre rögzítjük a fotókat, ami egy fotó esetében jelenthet akár 40-50MB tárhelyt is. A másik fontos és nélkülözhetetlen kiegészítő az akkumulátor. A fotós gyakorlati oktatás a legjobb alkalom arra, hogy a fotós iskolákban megszerzett elméleti tudást immár a gyakorlatban is kipróbáljuk, alkalmazzuk és fejlesszük. A fényképezés tanulás során az egyik legnehezebb az, amikor az elméleti tudásunkat a gyakorlatba próbáljuk ültetni, hiszen a sokszor bonyolult manuális gépbeállítások rutin szerű használatát csak sok éves kitartó gyakorlással lehet elsajátítani. A fotósok örök dilemmája, és vitája, hogy Canon, Nikon, vagy Sony gépet vásároljanak, hogy csak a legismertebb márkákat említsük. Az időjárás nem befolyásolja a fotós gyakorlati oktatás megtartását, mert minden körülmény között van lehetőség egyedit alkotni. A szélsőséges időjárási viszonyokat természetesen szeretjük elkerülni, de sokszor erre sincs lehetőség, tehát kreatívnak kell lennünk. Sok kreatív és egyedi fotó készült már ködös, esős vagy akár viharos időjárás során.

A legfontosabb és a fotózást leginkább befolyásoló felszerelés a gépház mellett az objektív és annak a gyújtótávolsága és a fényérzékenysége. A fotós gyakorlati oktatás során elsősorban tájképeket, épületeket és a természetet fényképezzük különböző kompozíciókban. A leginkább tanácsolt objektív a 18-135 mm gyújtótávolsággal rendelkező úgy nevezett kit vagy túra objektív. Ezzel az objektívvel lesz lehetőségünk a közel nagylátószöggel elkészíteni a panoráma fotókat a fotós gyakorlati oktatás alatt, de szükség esetén a teleobjektív alsó tartományában is készíthetünk ezzel közeli, az apró részleteket bemutató felvételeket. Egy témát nagyon sok beállítással lehet fotózni az előre eltervezett hatás érdekében, ezek kiválasztásához is ötleteket és fotós ismereteket adunk a fotós gyakorlati oktatás programon. Az új gép vásárlásnál talál az legyen a döntő szempont, hogy full frame érzékelővel rendelkező gépet vásároljunk, mert ezzel lesz lehetőségünk fotós gyakorlati oktatás program során és később is a legnagyobb dinamika és pixel tartományban elkészíteni a fényképeket. A fotózás ma ismert legjobb minőségét a full frame gépek garantálják.

A fotózás egy nagyon komoly, kreatív és sok örömet adó hobby, ha van bennünk az elég elhívatottság a tanulásra, gyakorlásra és arra, hogy kezdő fotós gyakorlatok programokon mindezeket tovább fejlesszük. fotós gyakorlati oktatás programra 8 fős kisbusszal megyünk, ami egy kényelmes, gyors és biztonságos személyszállítás. A jelentkezéseket a shottrip oldalunkon tehetitek meg, itt lehet kiválasztani a megfelelő időpontot és helyszínt a kezdő fotós gyakorlati oktatás programokra. A programokat folyamatosan bővítjük és új helyszíneket hozunk a választékba. Célunk az, hogy a fotós gyakorlati oktatás program során a fotós gyakorlati ismeretek elsajátítása és gyakorlása mellett egy kellemes napot is együtt töltsünk, amit sok fotóval teszünk még emlékezetessebbé. A fotós gyakorlati oktatás végén rövid képértékelést is tartunk, de pár nappal később várunk minden résztvevőtől 5 kiválasztott képet, amit online meetingen közösen értékelünk. A kezdő fotós gyakorlatok program nem csak kezdő fotósnak kiváló lehetőség a tanulásra, hanem a már gyakorlottabb fotósoknak is a kreatív képek elkészítésére a helyszíneken.

A fotós gyakorlati oktatás programra érdemes fotós hátizsákba hozni a felszerelést, ez biztosítja a szabad mozgást és azt, hogy a csere, vagy kiegészítő felszerelések mindig nálunk legyenek biztonságosan és sérülésmentesen tárolva. A fotózás olyan tevékenység, amikor megállítjuk az időt és megörökítjük a pillanatot úgy, hogy a fotós gyakorlati oktatás programon elkészült fényképek később majd visszaadják a hangulatot, és érzést. A kezdő fotósok hajlamosak sokat és mindent lefotózni a fotós gyakorlati oktatás programon. Később az utólagos képválogatás hosszú ideje miatt is csökken az elkészített fotók száma, és ezzel jelentősen felgyorsul a képek utólagos feldolgozása. A fotós gyakorlati oktatás programra várunk további ötleteket és meghirdettük a shottrip fotós pályázatot is.

A zsűri tagjai FIAP diplomákkal rendelkező fotóművészek.

 

Legújabb fotós terepgyakorlatok

Szolgáltatások

Fotós terepgyakorlat egyénileg választott helyszínen

Fotózás szabadon választott helyszínen

TOVÁBB

Fotós terepgyakorlat ajándékba

Lepd meg párodat, ismerősödet

TOVÁBB

Shottrip Fotópályázat

A Shottrip Fotópályázatot azoknak hoztuk létre akik résztvettek valamelyik általunk szervezett fotós terepgyakorlaton.

TOVÁBB

KÉPÉRTÉKELÉS

HOZD KI A MAXIMUMOT A FOTÓIDBÓL

TOVÁBB

Szeretne többet tudni a ShotTrip-ről?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, melyek segítségével pontosabb képet kaphat a szolgáltatásról.

Vélemények

Kapcsolat egy kattintással

  • ShotTrip - Fotós terepgyakorlat
    1068 Budapest, Benczúr utca 35/C. 4. em. 414.
  • Tel.: +36 70 338 4224
  • www.shottrip.hu

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: tíz és hét összege

SEGÍTHETEK?
Ügyfélszolgálat