Fotós gyakorlati tanfolyam

A fotós gyakorlati tanfolyam alatt az elméletben tanult fotós ismereteket gyakoroljuk és törekszünk arra, hogy jól komponált kreatív fotókat készítsünk az előre kiválasztott helyszíneken. A fotós tanfolyam célja a fotós látásmód fejlesztése úgy, hogy közben a manuális gépbeállításokat is gyakoroljuk, és több beállítással is fényképezzük a kiválasztott témát. A gyakorlati tanfolyam elsősorban kezdő fotósoknak indul azonban már gyakorlottabb fotósok is hasznát tudják venni a beállítások ismétlésével és a fotós szemmel kiválasztott helyszínekkel.

A fotós helyszínek lehetőséget biztosítanak egyedi hangulatok és érzések megörökítésére. Az időjárás nem befolyásolja a fotós gyakorlati tanfolyam megtartását, mert minden körülmény között van lehetőség egyedit alkotni. A szélsőséges időjárási viszonyokat természetesen szeretjük elkerülni, de sokszor erre sincs lehetőség, tehát kreatívnak kell lennünk. Sok kreatív és egyedi fotó készült már ködös, esős vagy akár viharos időjárás során. A legfontosabb és a fotózást leginkább befolyásoló felszerelés a gépház mellett az objektív és annak a gyújtótávolsága és a fényérzékenysége. A fotós gyakorlati tanfolyam program alatt elsősorban tájképeket, épületeket és a természetet fényképezzük különböző kompozíciókban.

Ehhez a leginkább tanácsolt objektív a 18-135 mm gyújtótávolsággal rendelkező úgy nevezett kit vagy túra objektív. Ezzel az objektívvel van lehetőségünk a közel nagy látószöggel elkészíteni a panoráma fotókat a fotós gyakorlati tanfolyam alatt, de szükség esetén a teleobjektív alsó tartományában is készíthetünk ezzel közeli, az apró részleteket bemutató felvételeket. Egy témát nagyon sok beállítással lehet fotózni az elvárt hatás érdekében, ezek kiválasztásához is ötleteket és fotós ismereteket adunk a fotós gyakorlati tanfolyam programon. A fotós gyakorlati tanfolyam program alatt a legfontosabb kiegészítő felszerelés a memóriakártya, amiből ajánljuk az 1TB méretet, és ha van lehetőség akkor rendelkezz egy tartalék kártyával is. A megadott nagy méretű tárhelyre azért van szükség mert a fotós túra gyakorlatok program alatt RAW és JPG formátumban egyszerre rögzítjük a fotókat, ami egy fotó esetében lehet akár 40-50MB tárhely is.

A következő fontos és nélkülözhetetlen kiegészítő az akkumulátor. A fotós gyakorlati tanfolyam a legmegfelelőbb lehetőség arra, hogy a fotós iskolákban megszerzett elméleti tudásunkat immár a gyakorlatban is kipróbáljuk, alkalmazzuk és fejlesszük. A fényképezés tanulás során az egyik legnehezebb az, amikor az elméleti tudásunkat a gyakorlatban próbáljuk ültetni hiszen a sokszor bonyolult manuális gépbeállítások rutin szerű használatát csak sok éves gyakorlással lehet elsajátítani. A fotósok örök dilemmája, és vitája, hogy Canon, Nikon, vagy Sony gépet vásároljanak, hogy csak a legismertebb márkákat említsük. A fotós gyakorlati tanfolyam a fotózás legizgalmasabb része, amikor előre megszervezett módon különleges helyszíneket keresünk fel, és készítünk olyan kreatív módon beállított és komponált képeket, amiből a fotós iskolában megszerzett fotós elméleti ismeretek után nagyon sokat tanulhatunk. A fotózás tanulás egy nagyon hosszú folyamat, mondhatni az életünk végéig tanulunk. A fotós gyakorlati tanfolyam arra is biztosít kiváló lehetőséget, hogy lemérjük hol tartunk, mi az, amiben fejlődnünk kell ahhoz, hogy a hangulatot, érzelmet és a pillanatot leginkább visszaadó kreatív fotókat készítsünk. Többen azt szokták erre a kérdésre javasolni, hogy az első gép vásárlásánál ne lépjük át anyagi helyzetünktől függően sem a közép kategóriát, amiben nincs érzékelhető különbség a Canon és a Nikon márkák között. A Sony gépek a felhasználás során kínálnak több olyan beállítási lehetőséget, ami megkönnyíti a jó minőségű fotók elkészítését, azonban a vezető márkák a Canon és Nikon.

A fotós gyakorlati tanfolyam program végén képértékelést is tartunk, de a program után pár nappal várunk minden résztvevőtől további 5 kiválasztott képet, amit meghirdetett időpontban online meetingen közösen is értékelünk. A fotós gyakorlati tanfolyam program nem csak kezdő fotósnak kiváló lehetőség a tanulásra, hanem már gyakorlottabb fotósoknak is a kreatív képek elkészítésére a kiválasztott helyszíneken. A fotózás, a fénykép készítés egy olyan alkotó tevékenység, amikor megállítjuk az időt és megörökítjük azt a pillanatot úgy, hogy a fotós gyakorlati tanfolyam programon elkészült fényképek később visszaadják a hangulatot, és az akkori érzéseket. Minden kezdő fotósok hajlamos sokat és gyakorlatilag mindent lefotózni.

De később, csak az előre eltervezett témát a tudatosan kiválasztott beállítással és kompozícióval fényképezünk, ezért kevesebb fotót kell válogatni. A fotós gyakorlati tanfolyam során lesz lehetőséged indulni a shottrip fotópályázaton is, amikor a fotós gyakorlati tanfolyam alatt képekből a számodra legjobban sikerültet beküldheted. A zsűri tagjai FIAP diplomával rendelkeznek és 1-10 ponttal értékelik a képeket. Az az alkotó, aki a legtöbb pontszámot kapja a fotós gyakorlati tanfolyam alatt készített fényképére visszakapja a fotó tanfolyamra befizetett összeget. Ezen kívül a legjobb képeket a honlapunkon is szerepeltetjük a galériában, ahol már korábbi fotós gyakorlati tanfolyam képek is megtalálhatók. Kérjük a fotós gyakorlati tanfolyam programra teljesen feltöltött akkumulátorral érkezz, és javasoljuk legyen nálad egy tartalék akkumulátor vagy ennek hiányában a töltőt hozd magaddal. A fotós gyakorlati tanfolyam programra 8 fős kisbusszal és tapasztalt sofőrrel megyünk.

A jelentkezéseket a shottrip oldalunkon tehetitek meg, ahol kiválaszthatod a számodra leginkább megfelelő időpontot és helyszínt a fotós gyakorlati tanfolyam programokra.


Legújabb fotós terepgyakorlatok

Szolgáltatások

Fotós terepgyakorlat egyénileg választott helyszínen

Fotózás szabadon választott helyszínen

TOVÁBB

Fotós terepgyakorlat ajándékba

Lepd meg párodat, ismerősödet

TOVÁBB

Shottrip Fotópályázat

A Shottrip Fotópályázatot azoknak hoztuk létre akik résztvettek valamelyik általunk szervezett fotós terepgyakorlaton.

TOVÁBB

KÉPÉRTÉKELÉS

HOZD KI A MAXIMUMOT A FOTÓIDBÓL

TOVÁBB

Szeretne többet tudni a ShotTrip-ről?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, melyek segítségével pontosabb képet kaphat a szolgáltatásról.

Vélemények

Kapcsolat egy kattintással

  • ShotTrip - Fotós terepgyakorlat
    1068 Budapest, Benczúr utca 35/C. 4. em. 414.
  • Tel.: +36 70 338 4224
  • www.shottrip.hu

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: tíz és hét összege

SEGÍTHETEK?
Ügyfélszolgálat