Fotós gyakorlatok Őrség

A fotós gyakorlatok Őrség programot azért indítjuk, mert Magyarország egyik legkülönlegesebb és fotós szemmel leglátványosabb vidéke az Őrség. Az 1 napos őrségi fotós program keretében kis kitérőt is teszünk Szlovéniába és meglátogatjuk Lendvát. A lendvai látogatásunk elsődleges célja a toszkán hangulatot idéző Szőlőhely fotózása és az egyedülálló Vinárium Kilátó.

A fotós gyakorlatok Őrség program során a jellegzetes falukon és tájon haladunk és készítünk az Őrség hangulatát és nevezetességeit bemutató fotókat. A fotós gyakorlatok Őrség program helyszínei előre kiválasztottak azonban minden úton biztosítunk lehetőséget a nem tervezett helyszíneken történő fotózásra. A jó fotós mindig nyitott szemmel jár, és keresi a szépe, egyedi és különleges fotótémát. Ha ilyennel bárhol találkozunk a fotós gyakorlatok Őrség program során rögtön megállunk. és megfotózzuk azt. Az őrségi táj évszaktól függetlenül elvarázsolja az embert. A hajnali párás völgyek, a naplemente fényei és a korhű épületek teszik különlegessé a fotós gyakorlatok Őrség programot. A fotózás mint minden alkotó folyamat a szellemiségünk, az érzelmi és hangulati tényezőink egy adott pillanatban történő lenyomata, amit a változó körülmények, a nyitott gondolkodás és az önfejlesztés folyamatosan újra rajzol. Szeretnénk elérni a fotós gyakorlatok Őrség programon, vagy legalább rávilágítani arra, hogy mennyi külső tényező szükséges ehhez az alkotó folyamathoz, hogy csak néhányat emeljünk ki, mint az érzékenység, az alázat, az elmélyültség, a türelem, a koncentráltság, a jó ízlés, a gyorsaság, és még lehetne tovább sorolni.

Mindezek hiányában készülnek a tucat képek a mobil telefonokon, és árasztják el a social media világát. De gyakran látható az is, hogy igényesebb felszereléssel rendelkező fotósok sem tudják visszaadni a technika adta lehetőséget, nem jön át tartalom, érzés és értelem az elkészült fotókon. A fotózás során akkor lehetünk valóban sikeresek, ha keressük azt, amit más nem lát meg egy témában, és próbáljuk azt egyedi és különleges módon úgy visszaadni, hogy aki nem ismeri a teljes látnivalót az is felismerje és megérezze annak hangulatát. Ezért nagyon nehéz az alkotó tevékenység a fotós gyakorlatok Őrség programon, ha az a célunk, hogy kitűnjünk az átlagos és néha ízléstelen, öncélú fotó készítés világából. A fotózás terepen programra rendelkezned kell a megfelelő technikai eszközökkel, mit a gép vagy gépváz, objektív, és kiegészítő eszközök. A kezdő fotósok örök dilemmája a gép választás amire csak egy általános tanácsot tudunk adni.

Az első gép legyen erős közép kategóriájú, és lehetőleg szerint legyen full frame érzékelős, amit később a nagyobb tudás és a kiválasztott fotózás terület igényeinek megfelelően cserélhetsz majd le egy magasabb kategóriás gépre. Fontos szempont, és szinte alap elvárás ha a nagyobb szabadsághoz és a szélesebb lehetőségekre is alkalmas lehetőséget keresel, akkor a gép legyen cserélhető objektíves DSRL vagy MILC. A márka kiválasztás sem könnyű, hiszen nagyon nagy a választék.

Az örök kérdés az, hogy Canon vagy Nikon, esetleg Sony? A Sony nagyon sok olyan beépített programot ajánl már közép kategóriában is, ami megkönnyíti a fotózást, de a vezető márkák a Canon és a Nikon. Az objektív szintén fontos és meghatározó része a fotós gyakorlatok Őrség programnak. A fotós gyakorlatok Őrség program során a téma választástól függően szükséges lehet a nagylátószögű és tele objektívre is. Ennek érdekében köthetünk egy köztes kompromisszumot is egy un. utazó objektívvel, ami pl. 18-135mm fókusz tartományt biztosít. Semmi esetre sem javasoljuk az ennél nagyon fókusztávolság tartományt, mint pl. a 18-300mm, ami első ránézésre talán megoldaná az összes problémánkat a fotós gyakorlatok Őrség program során, de az ilyen széles tartományban dolgozó objektívek sokszor nem megfelelő élességet, magas zajt és legtöbb esetben csak általános képminőséget biztosítanak. Az elvárt minőség eléréséhez az utazó objektív mellé további objektívekre lehet szükséged a nagylátószögű és a tele tartományokban.

Ezért ajánlunk egy 10-18mm tartományban dolgozó nagylátó objektívet, amit a fotós gyakorlatok Őrség program során panoráma és közeli felvételek (nem makró) készítésére is tudsz használni. A nagyobb távolságból a kisebb részletek kiemelésére és bemutatására a 70-300mm tartományban dolgozó tele objektívet ajánljuk a gépváz márkájának megfelelő márkában. Ezzel messziről állatokat is tudsz azok megzavarása nélkül fotózni a fotós gyakorlatok Őrség program során, de portré fotózásra is kiválóan alkalmasa.

A fotós gyakorlatok Őrség program alatt a leglényegesebb kiegészítő felszerelés a memóriakártya, amiből javasoljuk a 128GB méretet. Erre a tárhelyre azért lesz szükség mert a fotós gyakorlatok Őrség program során RAW és JPG formátumban is rögzítjük a fotókat. A másik fontos kiegészítő az akkumulátor. Kérjük a fotós ajándék programra feltöltött akkumulátorral érkezz, és javasoljuk, hogy legyen nálad tartalék akkumulátor vagy ha nincs akkor a töltő. A fotós gyakorlatok Őrség program végén rövid képértékelést is tartunk, de pár nappal később várunk minden résztvevőtől 5 kiválasztott képet, amit online meetingen is közösen értékelünk.

A fotós gyakorlatok Őrség program nem csak kezdő fotósoknak kiváló lehetőség a gyakorlásra, és a gondolkodási mód fejlesztésére, hanem a már gyakorlottabb fotósoknak is a tudatosan komponált, kreatív képek elkészítésére a különleges és sok témát biztosító helyszíneken.

Meghirdettük a shottrip fotó pályázatot, amin a fotós gyakorlatok Őrség program során készült legjobb fotóddal indulhatsz. A zsűri tagjai FIAP diplomával rendelkező fotó művészek és 1-10-ig pontoznak. A legtöbb pontot elért alkotó visszakapja az út árát.

 

Legújabb fotós terepgyakorlatok

Szolgáltatások

Fotós terepgyakorlat egyénileg választott helyszínen

Fotózás szabadon választott helyszínen

TOVÁBB

Fotós terepgyakorlat ajándékba

Lepd meg párodat, ismerősödet

TOVÁBB

Shottrip Fotópályázat

A Shottrip Fotópályázatot azoknak hoztuk létre akik résztvettek valamelyik általunk szervezett fotós terepgyakorlaton.

TOVÁBB

KÉPÉRTÉKELÉS

HOZD KI A MAXIMUMOT A FOTÓIDBÓL

TOVÁBB

Szeretne többet tudni a ShotTrip-ről?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, melyek segítségével pontosabb képet kaphat a szolgáltatásról.

Vélemények

Kapcsolat egy kattintással

  • ShotTrip - Fotós terepgyakorlat
    1068 Budapest, Benczúr utca 35/C. 4. em. 414.
  • Tel.: +36 70 338 4224
  • www.shottrip.hu

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: tíz és hét összege

SEGÍTHETEK?
Ügyfélszolgálat