Fotós túra gyakorlatok

A fotós túra gyakorlatok a fotózás legizgalmasabb részei, amikor előre megszervezett módon különleges helyszíneket keresünk fel, és készítünk olyan kreatív módon beállított és komponált képeket, amiből a fotós iskolában megszerzett fotós elméleti ismeretek után nagyon sokat tanulhatunk.

A fotózás tanulás egy nagyon hosszú folyamat, mondhatni életünk végéig tanulunk. A fotós túra gyakorlatok arra is biztosítanak kiváló lehetőséget, hogy lemérjük hol tartunk, mi az, amiben fejlődnünk kellene ahhoz, hogy a hangulatot, érzelmet és a pillanatot leginkább visszaadó kreatív fotókat készítsünk. A fotósok örök dilemmája, hogy Canon, Nikon, vagy Sony gépet vásároljanak, hogy csak a legismertebb márkákat említsük a teljesség igénye nélkül. Többen azt szokták erre a kérdésre javasolni, hogy az első gép vásárlásánál semmiképen ne lépjük túl anyagi helyzetünktől függően sem a közép kategóriát, amiben nincs érzékelhető különbség a Canon és a Nikon márkák között. A Sony gépek a felhasználás során kínálnak több olyan beállítási lehetőséget, ami megkönnyíti a jó minőségű fotók elkészítését, azonban a vezető márkák a Canon és Nikon. A legfontosabb és a fotózást leginkább meghatározó felszerelés a gépház mellett az objektív és annak a gyújtótávolsága és fényérzékenysége. A fotós túra gyakorlatok program során elsősorban tájképet, épületeket és a természetet fényképezzük. Ezért a leginkább javasolt objektív a 18-135 mm gyújtótávolsággal rendelkező úgy nevezett kit vagy túra objektív.

Ezzel az objektívvel lesz lehetőségünk a közel nagy látószöggel elkészíteni a panoráma fotókat a fotós túra gyakorlatok alatt, de szükség esetén a teleobjektív alsó tartományában is készíthetünk majd közeli, a részleteket bemutató felvételeket. A fotós iskola nélkülözhetetlen része a tanulásnak. Csak a fotós iskolákban van arra lehetőség, hogy a fotós túra gyakorlatok programhoz szükséges elméleti fotós tudást megszerezzük. A fotós túra gyakorlatok program része egy, kettő órásra tervezett elméleti előadás, az alapismeretek ismétlésére és arra, hogy biztosak legyünk abban, hogy van olyan fotós ismeret, amit már mindnyájan tudunk. A fotózás legnagyobb élménye lehet az, amikor fotós túra gyakorlatok során ezeket az elméleti fotós ismereteket és fotós tudást a gyakorlatban használjuk. Egy témát nagyon sok beállítással lehet fotózni, ezek kiválasztásában is ötleteket és fotós ismereteket kaphatunk a fotós túra gyakorlatok programon. A fotós túra gyakorlatok program során a leglényegesebb kiegészítő felszerelés a memóriakártya, amiből javasoljuk az 1TB méretet, és ha van lehetőséged akkor rendelkezz egy tartalék kártyával is.

A megadott tárhelyre azért van szükség mert a fotós túra gyakorlatok program alatt RAW és JPG formátumban is rögzítjük majd a fotókat, ami egy fotó esetében lehet 40-50MB is. A következő fontos kiegészítő az akkumulátor. Kérjük a fotós túra gyakorlatok programra teljesen feltöltött akkumulátorral érkezz, és javasoljuk legyen nálad egy tartalék akkumulátor vagy ennek hiányában a töltőt hozd magaddal. fotós túra gyakorlatok programra 8 fős kisbusszal és tapasztalt sofőrrel megyünk, ami egy kényelmes, gyors és biztonságos személyszállítás. A programokra történő jelentkezéseket a shottrip oldalunkon tehetitek meg, ahol kiválaszthatod a számodra leginkább megfelelő időpontot és helyszínt a fotós túra gyakorlatok programokra. A fotós túra gyakorlatok a legmegfelelőbb lehetőség arra, hogy a fotós iskolákban megszerzett elméleti tudásunkat immár a gyakorlatban is kipróbáljuk, alkalmazzuk és fejlesszük. A fényképezés tanulás során az egyik legnehezebb az, amikor az elméleti tudásunkat a gyakorlatban próbáljuk ültetni hiszen a sokszor bonyolult manuális gépbeállítások rutin szerű használatát csak sok év alatt lehet elsajátítani.

A fotósok örök dilemmája, hogy Canon, Nikon, vagy Sony gépet vásároljanak, hogy csak a legismertebb márkákat említsük. Azt szoktam erre javasolni, hogy az első gép vásárlása esetén semmiképen ne lépjük túl anyagi helyzetünktől függően a közép kategóriát, amiben nincs érzékelhető különbség a Canon és a Nikon márkák között, és tökéletesen alkalmasak a fotós túra gyakorlatok során az egyedi és kreatív fotók készítésére. A Sony gépek felhasználás során kínálnak több beállítási lehetőséget, azonban a vezető márkák a Canon és Nikon. Talán a legfontosabb felszerelés a gépház mellett az objektív és annak gyújtótávolsága és fényérzékenysége. A fotós túra gyakorlatok program során elsősorban tájkép, épület és természet fotókat készítünk majd. Ezért a leginkább javasolt objektív a 18-135 mm gyújtótávolsággal rendelkező úgy nevezett kit objektív. A kit objektívvel lesz lehetőségünk a közel nagy látószöggel elkészíteni a panoráma fotókat, de szükség esetén a teleobjektív alsó tartományában is készíthetünk közeli, kiemelt felvételeket az apró részletekről a fotós túra gyakorlatok programon.

A fotós túra gyakorlatok program végén képértékelést is tartunk, de a program után pár nappal várunk minden résztvevőtől 5 kiválasztott képet, amit meghirdetett időpontban online meetingen közösen is értékelünk. A fotós túra gyakorlatok program nem csak kezdő fotósnak kiváló lehetőség a tanulásra, hanem már gyakorlottabb fotósoknak is a kreatív képek elkészítésére a kiválasztott helyszíneken. A fotózás, a fénykép készítés egy olyan alkotó tevékenység, amikor megállítjuk az időt és megörökítjük azt a pillanatot úgy, hogy a fotós túra gyakorlatok programon elkészült fényképek később visszaadják a hangulatot, és akkori érzéseket. Minden kezdő fotósok hajlamos sokat és gyakorlatilag mindent lefotózni.

De később, csak az előre eltervezett témát a tudatosan kiválasztott beállítással és kompozícióval fényképezünk, ezért kevesebb fotót kell válogatni.


Legújabb fotós terepgyakorlatok

Szolgáltatások

Fotós terepgyakorlat egyénileg választott helyszínen

Fotózás szabadon választott helyszínen

TOVÁBB

Fotós terepgyakorlat ajándékba

Lepd meg párodat, ismerősödet

TOVÁBB

Shottrip Fotópályázat

A Shottrip Fotópályázatot azoknak hoztuk létre akik résztvettek valamelyik általunk szervezett fotós terepgyakorlaton.

TOVÁBB

KÉPÉRTÉKELÉS

HOZD KI A MAXIMUMOT A FOTÓIDBÓL

TOVÁBB

Szeretne többet tudni a ShotTrip-ről?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, melyek segítségével pontosabb képet kaphat a szolgáltatásról.

Vélemények

Kapcsolat egy kattintással

  • ShotTrip - Fotós terepgyakorlat
    1068 Budapest, Benczúr utca 35/C. 4. em. 414.
  • Tel.: +36 70 338 4224
  • www.shottrip.hu

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: tíz és hét összege

SEGÍTHETEK?
Ügyfélszolgálat