Fotós túra kezdőknek

A fotós túra kezdőknek kiváló alkalom arra, hogy az elméletben megszerzett tudásukat a gyakorlatban is alkalmazzák és fejlesszék. A fényképezés tanulás során az egyik legnehezebb része az, amikor az elméleti tudásunkat a gyakorlatban alkalmazzuk, hiszen a manuális gépbeállítások rutin szerű használata csak sok év alatt sajátítható el rutin szerű módon.

A folyamat lényege a gyakorlás amire a fotós túra kezdőknek kiváló alkalom. Javasolt nem éles helyzetben kezdeni a gyakorlást, mivel ahhoz még nem rendelkezünk elég ismerettel és rutinnal. Ezért szervezzük a fotós túra kezdőknek programot, ahol előre kiválasztott helyszíneken gyakoroljuk a beállításokat a fényviszonyoknak megfelelően. A gyakorlás során célunk az, hogy a kezdő fotósok eljussanak arra a szintre, hogy ismerjék a manuális gépbeállítást, és alkalmazzák is azt. A fotós túra kezdőknek programban bemutatjuk a rekesz értek, az idő és az ISO összefüggéseket és szükség esetén alkalmazzuk az expozíció korrekció lehetőségeket is. A fényképezés első legfontosabb lépése az, amikor már tudatosan megtervezzük a fényképet, tudjuk mit akarunk és mi a célunk a fényképpel.

Ehhez a gondolkodáshoz nagy segítség a fotós túra kezdőknek program, ahol megismerhetik a kompozíciós szabályokat és a téma választás szempontjait is. A terepen fotózás legnagyobb kihívása az időjárás, ami nem tervezhető, és nem befolyásolható körülményeket tud teremteni a fotós túra kezdőknek program során. Igyekszünk felkészülni minden körülményre hiszen a fotózás során nagyon sok maradandó és rendkívüli fénykép készült ködös, esős vagy havas körülmények között. A fényképezés a ma már a DSRL vagy MILC gépekkel szinten minden körülmény, és fényviszony alatt lehetőséget biztosít a profi fényképek elkészítésére a fotós túra kezdőknek program során. A fotós túra kezdőknek program során a leglényegesebb kiegészítő felszerelés a memóriakártya, amiből javasoljuk az 1TB méretet. Erre a tárhelyre azért van szükség mert a fotós túra kezdőknek program során RAW és JPG formátumban is rögzítjük a fotókat. A másik fontos kiegészítő az akkumulátor. Kérjük a fotós túra kezdőknek programra feltöltött akkumulátorral érkezz, és javasoljuk legyen nálad tartalék akkumulátor vagy ha nincs akkor a töltő. Talán a legfontosabb felszerelés a gépház mellett az objektív és annak gyújtótávolsága és fényérzékenysége.

A fotós túra kezdőknek program során elsősorban tájkép, épület és természet fotókat készítünk. Ennek megfelelően a leginkább javasolt objektív a 18-135 mm gyújtótávolsággal rendelkező úgy nevezett kit objektív. Ezzel lesz lehetőségünk a közel nagy látószöggel elkészíteni a panoráma fotókat, de szükség esetén a teleobjektív alsó tartományában is készíthetünk közeli, kiemelt felvételeket az apró részletekről. A teleobjektívek 70-300 mm fókusztartománya lehetőséget biztosít távolról készített részlet fotókra is, amit a fotós túra kezdőknek program során szintén nagyon ki fogunk használni. Ha rendelkezünk ezek mellett egy 10-18 mm széles látószögű objektívval is akkor már szinte teljes lehet az objektív készletünk a fotós túra kezdőknek programra, mert ezzel az objektívvel tökéletes panoráma képek készítésére lesz lehetőségünk.

A kezdő fotósok örök dilemmája, hogy Canon, Nikon, vagy Sony gépet vásároljanak, hogy csak a legismertebb márkákat említsük. Azt szoktam erre a kérdésre javasolni, hogy az első gép vásárlása esetén semmiképen ne lépjük túl anyagi helyzetünktől függően a közép kategóriát, amiben nincs érzékelhető különbség a Canon és a Nikon márkák között. A Sony gépek felhasználás során kínálnak több beállítási lehetőséget, azonban a vezető márkák a Canon és Nikon. Az új gép vásárlásnál talál az legyen a döntő szempont, hogy full frame érzékelővel rendelkező gépet vásároljunk, mert ezzel lesz lehetőségünk a fotós túra kezdőknek program során és később is a legnagyobb dinamika és pixel tartományban elkészíteni a fényképeket. A fotózás ma ismert legjobb minőségét a full frame gépek garantálják. A fotózás egy nagyon komoly és sok örömet adó hobbi, ha meg van bennünk az elhívatottság a tanulásra, gyakorlásra és arra, hogy fotós túra kezdőknek programokon mindezeket fejlesszük. A fotós túra kezdőknek program végén rövid képértékelést is tartunk, de pár nappal később várunk minden résztvevőtől 5 kiválasztott képet, amit online meetingen közösen értékelünk. A szervezett fotós túra kezdőknek program nem csak kezdő fotósnak kiváló lehetőség a tanulásra, hanem már gyakorlottabb fotósnak kreatív képek elkészítésére a helyszíneken.

A fotós túra kezdőknek programra 8 fős kisbusszal megyünk, ami egy kényelmes, gyors és biztonságos személyszállítás. A jelentkezéseket a shottrip.hu oldalunkon tehetitek meg, itt lehet kiválasztani a megfelelő időpontot és helyszínt a fotós túra kezdőknek programokra. A programokat folyamatosan bővítjük és új helyszíneket hozunk a választékba. Célunk az, hogy a fotós túra kezdőknek program során a fotós gyakorlati ismeretek elsajátítása és gyakorlása mellett egy kellemes napot is együtt töltsünk, amit sok fotóval teszünk még emlékezetesebbé. A fotós túra kezdőknek programra érdemes fotós hátizsákba csomagolni a felszerelést, ami biztosítja a szabad mozgást és azt, hogy a csere, vagy kiegészítő felszerelések mindig nálunk vannak biztonságosan és sérülésmentesen.

A fotózás egy olyan tevékenység, amikor megállítjuk az időt és megörökítjük a pillanatot úgy, hogy a fotós túra kezdőknek programon elkészült fényképek visszaadják a hangulatot, és érzést. A kezdő fotósok hajlamosak sokat és minden fotózni a fotós túra kezdőknek programon. Az a későbbiekben változik részben a fejlődés miatt a már tudatosan megtervezett fotókkal részben az utólagos képválogatás miatt.


Legújabb fotós terepgyakorlatok

Szolgáltatások

Fotós terepgyakorlat egyénileg választott helyszínen

Fotózás szabadon választott helyszínen

TOVÁBB

Fotós terepgyakorlat ajándékba

Lepd meg párodat, ismerősödet

TOVÁBB

Shottrip Fotópályázat

A Shottrip Fotópályázatot azoknak hoztuk létre akik résztvettek valamelyik általunk szervezett fotós terepgyakorlaton.

TOVÁBB

KÉPÉRTÉKELÉS

HOZD KI A MAXIMUMOT A FOTÓIDBÓL

TOVÁBB

Szeretne többet tudni a ShotTrip-ről?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, melyek segítségével pontosabb képet kaphat a szolgáltatásról.

Vélemények

Kapcsolat egy kattintással

  • ShotTrip - Fotós terepgyakorlat
    1068 Budapest, Benczúr utca 35/C. 4. em. 414.
  • Tel.: +36 70 338 4224
  • www.shottrip.hu

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: tíz és hét összege

SEGÍTHETEK?
Ügyfélszolgálat