Kezdő fotós gyakorlatok

A kezdő fotós gyakorlatok programban bemutatjuk a rekesz értek, az idő és az ISO összefüggéseket és szükség esetén alkalmazzuk az expozíció korrekció lehetőségeket is. A fényképezés első legfontosabb lépése az, amikor már tudatosan megtervezzük a fényképet, tudjuk mit akarunk és mi a célunk a fényképpel. Ehhez a gondolkodáshoz nagy segítség a kezdő fotós gyakorlatok program, ahol megismerhetik a kompozíciós szabályokat és a téma választás szempontjait is.

A terepen fotózás legnagyobb kihívása az időjárás, ami nem tervezhető, és nem befolyásolható körülményeket tud teremteni a kezdő fotós gyakorlatok program során. Igyekszünk felkészülni minden körülményre hiszen a fotózás során nagyon sok maradandó és rendkívüli fénykép készült ködös, esős vagy havas körülmények között. A kezdő fotós gyakorlatok kiváló alkalom arra, hogy az elméletben megszerzett tudásukat a gyakorlatban is alkalmazzák és fejlesszék. A fényképezés tanulás során az egyik leg nehezebb rész az, amikor az elméleti tudásunkat a gyakorlatban alkalmazzuk, hiszen a manuális gépbeállítások rutin szerű használata csak sok év alatt sajátítható el rutin szerű módon. A folyamat lényege a gyakorlás amire a kezdő fotós gyakorlatok kiváló alkalom. Javasolt nem éles helyzetben kezdeni a gyakorlást, mivel ahhoz még nem rendelkezünk elég ismerettel és rutinnal.

Ezért szervezzük a kezdő fotós gyakorlatok programot, ahol előre kiválasztott helyszíneken gyakoroljuk a beállításokat a fényviszonyoknak megfelelően. A gyakorlás során célunk az, hogy a kezdő fotósok eljussanak arra a szintre, hogy ismerjék a manuális gépbeállítást, és alkalmazzák is azt. A fényképezés a ma már a DSRL vagy MILC gépekkel szinten minden körülmény, és fényviszony alatt lehetőséget biztosít a profi fényképek elkészítésére a kezdő fotós gyakorlatok program során. A kezdő fotós gyakorlatok program során a leglényegesebb kiegészítő felszerelés a memóriakártya, amiből javasoljuk az 1TB méretet. Erre a tárhelyre azért van szükség mert a kezdő fotós gyakorlatok program során RAW és JPG formátumban is rögzítjük a fotókat. A másik fontos kiegészítő az akkumulátor. Kérjük a kezdő fotós gyakorlatok programra feltöltött akkumulátorral érkezz, és javasoljuk legyen nálad tartalék akkumulátor vagy ha nincs akkor a töltő. Ha rendelkezünk ezek mellett egy 10-18 mm széles látószögű objektívval is akkor már szinte teljes lehet az objektív készletünk a kezdő fotós gyakorlatok programra, mert ezzel az objektívvel tökéletes panoráma képek készítésére lesz lehetőségünk. A kezdő fotósok örök dilemmája, hogy Canon, Nikon, vagy Sony gépet vásároljanak, hogy csak a legismertebb márkákat említsük. Azt szoktam erre a kérdésre javasolni, hogy az első gép vásárlása esetén semmiképen ne lépjük túl anyagi helyzetünktől függően a közép kategóriát, amiben nincs érzékelhető különbség a Canon és a Nikon márkák között. A Sony gépek felhasználás során kínálnak több beállítási lehetőséget, azonban a vezető márkák a Canon és Nikon. Talán a legfontosabb felszerelés a gépház mellett az objektív és annak gyújtótávolsága és fényérzékenysége.

A kezdő fotós gyakorlatok program során elsősorban tájkép, épület és természet fotókat készítünk. Ennek megfelelően a leginkább javasolt objektív a 18-135 mm gyújtótávolsággal rendelkező úgy nevezett kit objektív. Ezzel lesz lehetőségünk a közel nagy látószöggel elkészíteni a panoráma fotókat, de szükség esetén a teleobjektív alsó tartományában is készíthetünk közeli, kiemelt felvételeket az apró részletekről. A teleobjektívek 70-300 mm fókusztartománya lehetőséget biztosít távolról készített részlet fotókra is, amit a kezdő fotós gyakorlatok program során szintén nagyon ki fogunk használni. Az új gép vásárlásnál talál az legyen a döntő szempont, hogy full frame érzékelővel rendelkező gépet vásároljunk, mert ezzel lesz lehetőségünk a kezdő fotós gyakorlatok program során és később is a legnagyobb dinamika és pixel tartományban elkészíteni a fényképeket. A fotózás ma ismert legjobb minőségét a full frame gépek garantálják.

A fotózás egy nagyon komoly és sok örömet adó hobbi, ha meg van bennünk az elhívatottság a tanulásra, gyakorlásra és arra, hogy kezdő fotós gyakorlatok programokon mindezeket fejlesszük. A kezdő fotós gyakorlatok programra 8 fős kisbusszal megyünk, ami egy kényelmes, gyors és biztonságos személyszállítás. A jelentkezéseket a shottrip oldalunkon tehetitek meg, itt lehet kiválasztani a megfelelő időpontot és helyszínt a kezdő fotós gyakorlatok programokra. A programokat folyamatosan bővítjük és új helyszíneket hozunk a választékba. Célunk az, hogy a fotós túra kezdőknek program során a fotós gyakorlati ismeretek elsajátítása és gyakorlása mellett egy kellemes napot is együtt töltsünk, amit sok fotóval teszünk még emlékezetesebbé. A kezdő fotós gyakorlatok program végén rövid képértékelést is tartunk, de pár nappal később várunk minden résztvevőtől 5 kiválasztott képet, amit online meetingen közösen értékelünk.

A kezdő fotós gyakorlatok program nem csak kezdő fotósnak kiváló lehetőség a tanulásra, hanem már gyakorlottabb fotósnak kreatív képek elkészítésére a helyszíneken. A kezdő fotós gyakorlatok programra érdemes fotós hátizsákba csomagolni a felszerelést, ami biztosítja a szabad mozgást és azt, hogy a csere, vagy kiegészítő felszerelések mindig nálunk vannak biztonságosan és sérülésmentesen. A fotózás egy olyan tevékenység, amikor megállítjuk az időt és megörökítjük a pillanatot úgy, hogy a fotós túra kezdőknek programon elkészült fényképek visszaadják a hangulatot, és érzést.

A kezdő fotósok hajlamosak sokat és minden fotózni a fotós túra kezdőknek programon. Később az utólagos képválogatás ideje miatt is csökken az elkészített fotók száma.


Legújabb fotós terepgyakorlatok

Szolgáltatások

Fotós terepgyakorlat egyénileg választott helyszínen

Fotózás szabadon választott helyszínen

TOVÁBB

Fotós terepgyakorlat ajándékba

Lepd meg párodat, ismerősödet

TOVÁBB

Shottrip Fotópályázat

A Shottrip Fotópályázatot azoknak hoztuk létre akik résztvettek valamelyik általunk szervezett fotós terepgyakorlaton.

TOVÁBB

KÉPÉRTÉKELÉS

HOZD KI A MAXIMUMOT A FOTÓIDBÓL

TOVÁBB

Szeretne többet tudni a ShotTrip-ről?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, melyek segítségével pontosabb képet kaphat a szolgáltatásról.

Vélemények

Kapcsolat egy kattintással

  • ShotTrip - Fotós terepgyakorlat
    1068 Budapest, Benczúr utca 35/C. 4. em. 414.
  • Tel.: +36 70 338 4224
  • www.shottrip.hu

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: tíz és hét összege

SEGÍTHETEK?
Ügyfélszolgálat